Onderhoudstips

graveerwerkzaamheden

U Kunt bij ons terecht voor nagenoeg al uw graveerwerk;

  • Handgravures, ook in staal en titanium, schoonschrif, vlakgravures, monogammen, wapengravures, reliëfgravures.
    (Levertijd ongeveer 2 weken)
  • Lasergravures, 

Waarom een handgravure?

Een handgravure is een onuitwisbare herinnering toegevoegd aan uw sieraad, denk bijvoorbeeld aan uw trouwringen. Een handgravure heeft een lange levensduur doordat er materiaal wordt weg gestoken, hierdoor ontstaat een prachtige diepe en glanzende letter of afbeelding. Dit oude ambacht is ontstaan vanuit de goud- en zilversmeden. Zij verfraaiden hun gouden en zilveren voorwerpen met een gravure. De graveersteker is hèt gereedschap van de handgraveur. Handgraveren is de kunst van het wegsnijden van materiaal in (edel-)metalen voorwerpen. Door eerst een afbeelding of een tekst op te tekenen, kan de graveur met haar verschillende stekers (de steker bestaat uit een gehard stuk staal dat in een bepaalde vorm geslepen is) de getekende lijnen in het metaal snijden. De uitstraling van een handgravures is uniek en niet te imiteren.

Het vakmanschap van de graveur zit in de beheersing van zijn/haar stekers. Hiermee is alles mogelijk; monogrammen in diverse stijlen, zoals bijvoorbeeld familiewapens, teksten in verschillende lettertypes. Veelal graveren wij zilverwerk (couverts, kandelaars, rammelaars, servetbanden, geboortelepels, enz.) en sieraden oa trouwringen, zegelringen (goud, zilver, platina, enz.) met de hand.

Siersletters, een monogram, een familiewapen, voegt iets heel speciaals toe. In trouwringen kunt u teksten in uw eigen handschrift laten graveren of in het lettertype van uw trouwkaart. Een mooi cadeau bij de geboorte van een kind is een zilveren geboortelepel een rammelaar of een bekertje met daarin de naam en geboortedatum gegraveerd. Wij kunnen ook uw eigen handgeschreven tekst graveren in metaal. 

Lasergraveren

Lasergravures

 

DE vakmensen van brans

Het team van Brans Almelo B.V. telt 26 medewerkers: stuk voor stuk vakmensen met hun eigen specialismen. Door met Brans Almelo BV in zee te gaan heeft u de beschikking over uurwerkmakers, goudsmeden, zilversmeden, zetters voor het incrustatie zetwerk, handgraveurs en ontwerpers. Alle (goud)smeden zijn specialist in het zetten van stenen, het monteren van ingewikkelde sieraden, laserlassen en galvanotechnieken en zijn daardoor in staat de meest complexe opdrachten uit te voeren. Deze vakmensen gebruiken de modernste apparatuur en gereedschappen zoals een galvanostraat, zandstraal apparatuur, laser apparatuur, conventionele las apparatuur en waterstof soldeerapparaten.